Friday, July 29, 2011

tibe tibe

aku rs downnn sgt2..

sedihhhhhhhhhh gile ngn apa yg akn jd kat life aku ni haaa..

ntah laaa.. xde rezki kot agaknye..

pasrah aje lah.....

copypaste :Petua Wardina mendidik anak solat 5 waktu

Note yang ditulis oleh Wardina :   BERBALOI PENAT LELAH KU…   Dear Mama, Ummi, Mum, Ibu, Bonda…   I have to share this with you… because i feel so happy and i feel that all my penat lelah paid off…I started to make my Amna to solat 5 times a day when she was 7, on her 7th birthday…we had a talk…(check note lama) tapi preparation since 6 la…   tapi dari kecik memang selalu ikut2 la kami solat….she hasnt missed her solat since. Walaupun lambat, tetap solat. I made sure of that – because the key is SOLAT ni kalau tak tanam dari kecik memang LIAT nanti….But it is very important to keep this in mind:-   1) kalau kita bagi dia tinggal WALAUPUN sekali nanti we are sending the wrong signal – kena make sure – every waktu without fail, walaupun penat, ataupun lambat   2) l Selalu kalau boleh solat together..mula2 memang kena solat together….kalau tak ada rumah make sure an adult in the house pastikan anak kita solat. (hari tu Amna pergi her reading class, i asked her teacher to take her to the surau) -lepas solat time tu lah peluk cium, senyum – i always kiss her at the head and say “Barakallahufiha” Ya Allah make my Amna a good Muslim Ya Allah….make her never miss her solat Ya Allah…..kuat2 bagi dia dengar….   ps:- kalau kena amik cuti ambillah – bukan waktu exam je amik cuti – buatlah STEP ini, yakni melangkah ke alam 7 thaun dan tidak meninggalkan solat A BIG Thing! “mama amik cuti hari ni sebab nak pastikan yang adik solat 5 waktu sehari!”   3) Selalu cerita how IMPORATANT it is to solat..how Allah is watching us… how we are good Muslims when we solat, how Allah loves us, Solat tu, untuk kita, bukan untuk Allah…..TAPI selalu jugak cerita yang akan ada orang TAK solat…acknowledge the fact that sometimes we feel lazy to solat….itu semua kerja SETAN! Fight them off….! I tell Amna that even some grown ups tak solat! I tell Amna that….we have to be strong.. we have to tell ourselves we will NEVER miss our solat…..   4) Awal2 subuh ni memang tak bangunkan, tapi as soon as dia bangun pagi, ill ask her to solat straight away.(yes memang leceh..but we have to, and we have to do it with LOVE diselang seli dgn strictness)   5) kalau dia tinggal – DENGAN sengaja, i take the rotan and hit her on her tapak tangan slowly, just as a reminder. After that i hug her and tell her i love her, and i just want her to remember – and guess what?? memang dia ingat!!! (3 kali baru, i think not bad, sampai satu hari dia terlambat solat, sebab keluar dan memang tak ingat, dia yang suruh rotan) But i tell her kalau TERLUPA atau TERTIDUR its ok…but kena solat terus bila bangun.   Macam ni ceritanya, i told Amna, kalau Ummi ambik Amna dari sekolah lambat, Amna solat dulu Asar kat sekolah….tadi memang datang lambat…i was loking for her..and guess what???? She was actually praying her Asar prayers…sorang je kat dalam surau tu….i wanted to pengsan and cry…she did all by herself…. i pun told her how happy and how proud i was of her…i tanya dia kenapa? dia kata “Amna ingat apa Ummi cakap”…..cair nya hatiku ini.   Apa lagi, Ummi ni peluk cium dia….and called nenek at Australia…now im sharing with all of you!!! Because i want us to raise generation of good Muslims that are disciplined, smart, intelligent -that remembers Allah because the world so BADLY needs good QUALITY Muslims like this!!!   And the foundation is – to start them off right – solat at SEVEN! Yes just as how Rasulullah asked us!I love you all!!! Good night….. But the key to all this IS Mak Ayah KENA dan WAJIB solat dulu…anak ketam tak boleh diajar berjalan terus…fahamkan? 

SuriRumah

Perlu ke aku jd surirumah sepenuh mase?
hurmmmm....

Pikir ainul pikir...

Apa yg saye rase

Last 2weeks  saye rs contractions jadi time mlm aje.. irregular la. Dis week da start rasa mlm n pagi2 + petang2..start regular plak contraction ni.

Smlm husband tgk ank die bt aksi dlm perot.. tepat jam 1am.. hahhaaaa.. siap ckp kat ank die"baby,cian mama sakit. Dah mlm dah ni tdoq ye"....sweeetttttnye hubby! mmuuaaahhh.. i heart u! Tapi xpe la bb, biar kn die nk bt ape yg baby nk.. jnji die aktif.... Tapi,bile abah die soh tdoq,serta merta tdoq @diam. hihihii.. pandai ank mama dgr kate...

i ckp i sakit sbb nye baby dah besar.. pas2 lutut die kat area pinggang ni haa..adoiii...agak xselesa for the 1st time mom to be kn kn kn... myb nnt dah msk ank kedua .. nnt i steady la..xla komplen2..ngehngehngehhh..Bile tibe mase nye uolss phm la nnt. np i kuat komplen.

My dear baby, cepat la kuar ehhhh.. =D love you!

Thursday, July 28, 2011

bole dpt award ni...

Cissss..

Actor terbaik....

SINGA PURe PURA!


....rupe2nye strategi mereka adalah menjadi actor dpadang rumput yg paling superbbb...
TAHNIAH!.... kpd player Msia.. i puas hati ngn game arini..
my mom said  salahkan game@g.k@defenders last week... 
nyetnyett..mama dah bersuareee...

hohohooo...

Saye ade menimbun magazine pengantin..
gare2 nk kawen dolu...byk gileee...
klu nak dkira balik mau bole mkn kat VS..
huahahhaaaa....
pening kpale makk..
hahhahaaa.. nak letak kat store lepas ni..
semak aje dlm bilik ni..
bilik sy kan cipeot ajeeee..sempittt laaaa...
nyah kamu lepas ini..
bye2 magazine...

p/s: ni br magazine pengantin..blom yg lain2 lagi..
=D

i dun care!

Saya nak cari kuih raya, jerokss n choc..
say nak mkn puas2 bfr bersalin..
Nyumnyummmm....

berpikir2

lately .. dl kpale otak ni pikir mcm2..

1. Masak 

Dah lame saye xmasak yg best2.. since working n preggy ni.. tapi kdg2 tu sy msak yg simple2 laa.. mcm lauk harian.. melainkan hari tu sy sgt xlarat...ape lg kn.. awal2 dah msg hubby mkn kat luar or else mkn yg simple2 aje.. telur+sayur+goreng2 ayam/ikan+sardin.. wknd stakat lauk msk assam, kari n lauk yg sll kite mkn tu ok lg laa..lauk2 yg special2 xdapek la kn? mcm tu la kehidupan sy... simple.. husband pon xcerewet..Alhamdulillah..owwhh.. kdg2 tu juge hubbby turut masak utk saye.. jgn xcaye.. sy ade husband yg pandai masak.. smpai mom pon ckp husband sy masak sedapppp.. kekekeee.. uppsss jgn kembang ok b. i Da ckp kat husband nnt lps bsalin i active masak lauk yg best2 balik for u ok. n ofcrse byk le update psl masak je lps ni.. theheheeee...
 p/s: i rindu nk mamam western!

2. Bile baby da lahir

Sure keje layan anak je kn? heheheee.. xsabar plak rasenye.. n xsabar juge nk jadi ibu yg penyabar... hahhahaaa.. yelahh.. nnt jenuh nk melayan ank time mlm2.. nk bg susu lg.. n blablablaa.. mtk2 hubby sy ni bole la harap bile baby dah lahir nnt.. aminnn~~ Hoping dat cukup la tenage sy nk jg ank, jg suami, jg mkn minum lg.. berat dah t/jwb tu lps ni.. Money : Mudah2an ekonomi@Rezki hubby n me makin stabil n mudah2an rezki bertambah2.. amin amin..

3. Bersalin

Saat yg paling takot kot sbnrnyeee.. sumpah takot... xpenah rs kn. yg ni kadang2 ade mild contraction pon xleh nk tahan.. ini kan time real nnt.. pheeuuuwww~Mudah2an Allah beri kekuatan kat diri ni.. hmm.. org kata bfr bsalin kna mtk maaf kat suami dulu..

"HUBBY, I NAK MINTAK AMPUN KAT U.. I TAU I ADE BT BYK SALAH KAT U.. SBB I KAN DEGIL@keraskepala+etcetcetc ... ampun ehh bb.. ( ayat mcm ni bole?) PLISSHHHHHHHhhhh.. nnt lps bsalin i masak sedap2 for u ok!..heheheee.."

Mtk2 x koyak n x jahit byk time bersalin nnt.. amin! ..sile jgn angkat bontot time PUSH.. tu sll org pesan kt sy..Mtk2 xlame la sakit t nk bsalin nnt.. amin aminn...Mtk2 husband ade la disisi.... amin amin amin..Mudah2an dpermudahkan lah segalanya.. amin amin amin....

4. Ntahhh.. td byk plak aku tpikir lps subuh tdd.. but now dah lenyap mcm tu ajeee... xpe xpe.. nnt bile da teringat ill update laa.. thehehheheee.. ok laaa lapar sudah.mahu bfst! Tataaa..

Wednesday, July 27, 2011

Pre & Pri...








Tuesday, July 26, 2011

baby dean

nak celebrate bday baby dean..

hurmmm..

actually ade appoinment ngn doc pagi ni.. tp sbb hubby kena p kerja.. so xjd p spital arini. bkn nye ngade2 xleh nk drive sndiri.. cume lately sy xbrape nk brani sgt nk p sorang2.. takot2 sakit nk beranak ke nnt.. pheuuwww.. tu yg sanggup cancel kn appoinment doc td tu..selambehhhhh...

pagi2 g kedai sebelah ngn mama.. saje minum2 .. tibe2.. tok kadi yg nikah kn sy dl tegur my mom.. dialognye begini:

Tok kadi: minum?
mom: iyeee..
tok kadi: ni ank yg ari2 yg nikah tu ke?
mom: ye laaa...

aku th die nk kate aku gemok ni (dlm hati berkate2)

tok kadi: dl selim melim.. skang bkn selim lg.. selommm dah...
aku n mom: bantai gelakkkk... kahkahkahkahhh..
tok kadi : lagi besar dr mak die ni..
mom : die pregnant mmg trus besar.sy pon risau dgn die ni..
tok kadi : abis laaa..kna jg lps bsalin..klu x laki awak lari nnt...
...............
me: senyummm...

hihiii.. itu la yg sgt2 kelakar arini. sbb br arini aku keluar rumah. org lain tgk je aku.. tgk dgn muke pelik..mcm kenal xkenal sgt..huhu... atau mereka rela berdiam sj kot2 takot aku touching... tp xde touchingnye dah.. da tebal telinge ni org ckp bnda yg benar kn.. bkn bnda xbnr pon n sy terima hakikatnyeee ....


skang dah 9bln 6hari.. sllnye baby active mlm2 n bt aksi sondol menyondol kat bawah ni.. but now... pagi2 pon baby da active.. sakit ooo.kdg2 tu terasa mcm kat bawah ni dah start terbuke sikit2..mlm pulak da start tdo xnyenyakkk.. mengereng salah..telentang salah...pheuuuwww.. tu yg cuak skang ni klu nk g mana2... so ainul jgn nk ngade2 nk p mana2 pasni... ddk rumah sajelah labu......

tibe2 teringat kat opis..rindu plak ngn dorang2 semua.. rindu kat 3org gadis..wpon sorang itu sudah ada baby..(my bos laaa)..nk g keje..tp bile jln rs baby mcm nk terkeluar..camne tu??...hmmm..sbr je la ainul. lps pantang..kerja menimbun2 menanti... huaahhaaa..haa time tu aku rs klu pening n ada prob pon badan n mental dah cukupstabil dah..dah bole berlari ke sana ke mari tnpa mngeluh ape2.. aissshh x sbr plakkk... n abis laaa bdk2 ni kna nnt.. ur big momma da boleee ikot u all bt keje n blablablaaa... kuikuikuii... xsenang ddk la kamu kamu nnt...


Ptg nnt hubby kena call hspital set kn appointment..
hari ni ddk rumah saje laaaa..
bye2..





counting

9bulan 6hari

Monday, July 25, 2011

What a day..

2day one whole day p ambik BSP.
kali ni kat hospital Ptrjy.
pheuwww... penat! sehari suntuk bsm hubby hadap bnda yg sama.
dari pkl 8am till 10pm.. lame kn?
as usual ambik drh 4x..
sll ambik kat jari je..
kali ni 4 4 ambik kat pergelangan lengan tgn..
kiri dan kanan.
dlm keempat2 nurse yg ambik darah aku td..
sorang je yg xsakit.. yg lain sakittttt!
n aku hangen jeeee..
ptt mereka da xpert ambik drh.. urrgghhh..
tension haku td.

so esok plak appntmnt ngn doc.
pagi juge.. tp aku plan nk dtg lewat ..
malas nk hadap jem mls nk hadap bnda yg sama..

hmm.. br arini aku perasan yg aku dah 9bulan 5hari...
what? oo ooooo...
tunggu hari je ni.. pheuuwwww...
cuakss cuakkkssss..

doakan saye ye kwn2...
mudah2an sy ade kekuatan utk bsalin nnt..
insyaAllah..amin..

nak mengeluh jgk..
pheuwww..
hari ini adalah hari penat sedunia..

eehh bfr tlupe..
td i ngn hubby tgk harry potter sambil2 tggu pkl 930 td..
kat Alamanda la kn .. mn lg...
hehhehee...

ok gtg.

copypaste : info: sharing is caring

DISARANKAN, AGAR ESOK JANGAN MEMAKAI PAKAIAN YANG BERWARNA GELAP, DISARANKAN JUGA SUPAYA MEMAKAI TOPI ATAU SUNBLOCK KERANA ESOK MERUPAKAN JARAK TERDEKAT ANTARA MATAHARI DAN BUMI DAN BESAR KEMUNGKINANNYA AKAN ADA PENINGKATAN suhu sehingga 4 darjah C selama 4 hari berturut2... Sila perbanyakkan minuman air mineral atau air masak. Jangan lupa sebarkan info ini kepada keluarga terdekat 

Attention



Attention! 


If you got a message from me or 
anybody at fb chat..


asking 'how are u' @ 'wanna laugh' @ 'is that 
u in the video...


It's a spam! @ VIRUS!






true me,
Ainul Azurah Anuar

sunday...

Selesa bile bilik dah kemas.. dah simpan mana2 yg patut. tinggal bnda2 yg diperlukan saje kat dlm bilik ni... bile tgk baby cot rs xsabar nk sarungkan cadar n pasang kelambu bagai.. tp mcm awal sgt plak. kang xpasal2 berhabuk plak nnt.dah la rumah saye ni cepat berhabuk...

tibe2 Risau :


  • Sebab nyamuk smakin byk kat rumah ni. dah la mmg area kampung byk nyamuk yg besar2..(nyamuk hutan) ni kan ditambahkn lg dgn keadaan rumah jiran sebelah. seorg kontraktor.. maka halaman rumah yg lapang djadikan tempat mereka meletakkan scaffolding n brg2 kerja mereka.dan itulah punca kenape rumah saye sekarang mengalami masalah nyamuk yg sgt banyak sgt dan kini nyamuk bertempiaran sesuka hati..



Persoalan yg timbul: 



  • Depa ni xpikir ke kot2 nyamuk kaki belang2 membiak ke? 
  • Depa xkena gigit nyamuk ke mlm2.. ( bgn2 pagi je ade bintik2 merah kat kaki,muke,tgn. n smua2 laa)
  • Depa xterpikir ke.. rumah jiran sblh kamu ini bakal mempunyai ank kecik nnt.. walhal mereka br je mpunyai cucu yg berusia 3bln...
  • Mana kesedaran dr depa depa dan depa ni?
Kejadian :

Last week dsbbkn rumah jiran sblh ni byk sgt besi... maka.. rumah depa mejadi tumpuan drugzzzs edict kat area kampung ini. Tetapi yg mejadi permasalahan besar adalah dimana laluan dan pintu utama utk ke rumah sebelah adelah pagar rumah kami. pagar yg memisahkn rumah sebelah kn kn kn..

Maka, mereka memotong pagar pemisah rumah kami dan rumah depa.. dan mereka melakukan projek diketika kami sedang nyenyak tdoq.caisssss.. sungguh ngeri bkn? wpon i ni bkn ank dara tp adik saye ada..mak saye ade.. sy bercondition sebegini rupa. n ofcrse mereka tahu kami dah xde ayah..xde lelaki yg gagah melainkan suami saye seorang. Yang boleh dikatakan hero @gagah perkasa.. errrkk?? hihiii....bole caye ke?

sesuke hati lalu kawasan rumah org... nk bt projek rumah depa..xmo la usik rumah kami.. habis pagar2 kami pon kna potong. Nasib mereka2 ini mmg kerja mencuri besi2 kasik juai..cuma yg kami risau jika mereka niat ingin merompak atau erti kata lain memecah masuk ke dalam rumah..kan tu dah jd bermacam2 hal. mana tahu mereka bersenjata..wpon hanya mempunyai parang atau pun pisau.. uiisssshhh sungguh merunsingkan bkn...

Rumah kami ini dah la berasal dari kayu.. smua2 pon da uzur.. rumah pusaka la kata kn.. itu la yg agak merisaukn kami sekeluarga.. risau2 jikalau mereka sudah tahu selok belok rumah ini dan tahu dmana kelemahan rumah ini..Agak parah nnt...

Pray ** 

Kami berdoa agar jika diaantara mereka ini mempunyai niat yg tidak baik Ya Allah..kau selamat kn la kami sekeluarga dr malapetaka. Selamatkan keluarga kami rumah kami Ya Allah..AMIN..

tamat sudah luahan hati saye : 0:29am 25/7/2011

Ok. 
Mcm biase nk update psl baby.
Baby masih active....sibok main2 dlm perot mama.

saye Nak tdoq .. tp tunggu hubby balik...
Miss him so much!

da start fasting utk BSP esok.
bye2



Sunday, July 24, 2011

1st time

sy br order pintal bilis utk raya nnt..
1st time guna duit gaji sendiri beli kuih raya.
lepas ni.. survey lg dan lg...

copypaste: Sharbinee,Safiq dan Singapura.

SAYE SETUJU DGN PENDAPAT hadriegas!



Sharbinee,Safiq dan Singapura.

by Hadrone Kesondreh on Sunday, July 24, 2011 at 3:31am


Tamat sudah 1st leg Kelayakan Piala Duni a 2014 Zon Asia.Keputusan pun dah kita tau.5-3 beriphak pada Singapura dan kita ade 90mnit lagi di Bkt Jalil nanti.Di sini saye berminat utk membuat analisis bagi game 1st leg ni yang mana saya nampak banyak kelemahan yg perlu diperbaiki.Ini pendapat peribadi dan hasil dari luahan hati peminat2 bolasepak yg saye dengar.

Penjaga gol 

  • Seperti yg saye jangka,memang Sharbinee memulakan permainan mlam tadi.Dia sepatutnya membalas kepercayaan yg Rajagopal berikan pada beliau.Malangnya dia mengulangi semula aksi longlai seperti mana perlawanan pertama AFF suzuki menentang Indonesia tahun lepas.Rajagopal wajar memasukan Khairul Fahmi khamis ini.Ini kerana Fadli Shas dan Muslim Ahmad bermain lebih baik apabila Apex menjadi penjaga goal. Buktinya sepanjang AFF Suzuki Cup dan Perlawanan genting Kelayakan Olimpik bertemu Lubanan 2bulan yg lepas.Dan jika Apex betol2 mahu membuktikan kehadiran dia bukan sekadar penjaga gol kedua negara,beliau mesti menapak kedalam kesebelasan utama Malaysia dgn aksi yg lebih baik dan pnuh meyakinkan.
Pertahanan
  •  Rapuh dan tak terusus. Ketiadaan ketua di barisan pertahanan membuatkan pertahanan Malaysia kelam kabut bila diserang.Fadli dan Muslim pula memang belum cukup matang.Kekurangan ketenangan juga menjadi kunci kpd kerapuhan benteng pertahanan kita.Sewajarnya mereka berdua lebih bijak utk membaca permainan dan melakukan pintasan yg tepat sebelum penyerang S'pore menyambar peluang yg mereka cipta.Rajagopal patut memasukan Aidil Zafuan dan mengeluarkan salah sorang daripada Fadli dan Muslim.Mahali Jasuli dan Asraruddin pula perlu lebih mantap kerana ketika ini hanya mereka berdua yg terbaik di posisi mereka.Jika kita bole memanggil pemain senior yg tiada dlam senarai ke Singapore,Rajagopal perlu memikirkan utk memanggil Norhafiz/Subramaniam/Marzuki Yusof.Kehadiran pemain2 seperti ini mampu mebawa kesetabilan dalam pasukan.Tapi agak mustahil kerana Rajagopal mesti tidak mahu mengganggu perancangan asal pasukan ini sebelum mereka berlepas ke S'pore lagi.
Tengah
  • Safiq Rahim...aduuuuuuuui..ape dah jadi dgn kapten kita ni?Tackle yg tak sepatutnya dia lakukan tlh meberi kesan besar kpd pasukan negara kita.Siapakah yg layak menggantikan beliau?Jika Rajagopal mahu mencuba Badrol juga tiada salahnya.Badrol bole menjaringkan gol dan mencipta jaringan.Posisi Kunalan dan Amar Rohidan memang hanya untuk mereka. Ismail Faruqi dgn persembahan pertamanya yg goyah wajar digantikan dgn pemain seperti Ashaari Samsuddin/Amirulhadi.Pilihan saye utk 2nd leg nanti adalah Kunalan (kiri), Amirulhadi (kanan),Amar (defensive mid) dan Badrol Bahtiar (attacking mid).
Penyerang
  •  Safee Sali memang berada dlm kelasnya tesendiri. Maslaahnya gandingan beliau yg betol2 serasi belum muncul.Ketika inilah kita merindui aksi Mat Yo dan Zaquan Adha yg terbukti berkesan bila digandingkan dgn beliau.Kehadiran Fakri Saarani juga tak banyak membantu. Namun kemasukan Hadi Yahya bole memberikan kita peluang jaringan di depan gol. Ashaari Samsuddin juga bole bermain diposisi serangan.Sekiranya kita buntu jaringan,Rajagopal perlu bersedia mencuba gandingan Terengganu ini Ashaari-Hadi.

Inilah antara kaji selidik dan pendapat saye.Anda semua mungkin ade pendapat tersendiri.Tapi yg penting marilah kita bersama2 memenuhi stadium Khamis ini.Jadikan Stadium Bukit Jalil kita ini sebagai tempat kita menempa kejayaan layak ke Piala Dunia.Amiiiiiiiinnnnnnnn...

* More video and picture in:http://hadriegas.blogspot.com/2011/07/sharbineesafiq-dan-singapura.html

Saturday, July 23, 2011

layan

spicy Mee tarik ayam  kat KJ.. 
layan gileeeee.....

DONG YI SHUN

TRY jgn x try...

it's Saturday guyssss..

hari ni da plan ngn hubby nak kemas bilik sungguh2..kemas2 habuk n etc.. frm a to z.. sori husband, i xmampu bt sndiri. bnda2 kat bilik ni smua nye berat2 belakaa... hope u phm ok hubsie.. ngehngengehh... i da promise something ngn hubby, _______ usshhhh secret! xbole cita kat mn2.. tp jnji bb baik.. jgn bt i marahh....sudah laa.. 

owwhh yee... brg2 da standby dlm keta.tggl barut je kot..lupe i nk letak dat day. n 1 more kain batik.nak djadikan cerita.. 1st time admit emergency labour room last week.. kehkehkehkehhh.. bile nurse bagi kain  kat i.. dlm hati berkate2.."alamak??!!! mcm mn nk pakai ni???" hahahaaa... blur..***

terus bgth nurse.. nurse sori sy xreti nak pakai kain laaa... takot tanggal plak nnt.. pas2 nurse tu bkate2.. xpe.. ikat mcm ikat towel je.. kami xkesah. jnji pakai.. senang nk cek nnt.. pheuuwww.. naseb xkena marah.... bile kna warded.. husband tgk cr i pakai kain.. bb gelak pasal i pakai kain mcm tu.. mcm nk bersunat jee?? huahahhahaaa..lg2 time perot besar lg la xreti nak ikat. n tetibe rs diri ini amat hina sbb xreti nak pakai kain..huwaaaa~~ husband soh i blajar pakai kain lps ni.. adeyh.. nnt uols klu p ziarah i bile da deliver nnt.. xpyh sebok2 nk gelak kn.. iye.. mmg xreti pon... haaaa.... i ngaku.. puas hati....??? nnt i blajar la....

baby's head da ngaged 1/3. doc said lg seminggu dua.. dr hari tu dgr seminggu duaaa... xbsalin2 pon.kot2 on due date.. 18.8.2011..(40weeks)... Sllnye org bersalin 2 minggu awal dr expecting due date tu.. on 38weeks.. mcm my cousin .. tp xsmua org sama kn.. tul x? so standby aje la ye ainul... mana tahu kn... an an annn...

owwhhh.. smlm hubby bgth ade durian eat all u can kat area cheras tu rm9 je.. haaaaa... mmg la nak mkn kn?? wajib ok! tapi.... tapi... tapi.. tetibe takot if mkn agak2 terberanak x nnt?? hihiiii.. mak ni da la hantu durian.. aduiyaiiii... tension plakkkk... nak makan dughian!

hmm... da pkl 7:43am..
nk kacau hubby sat. bye2 uolss...





Friday, July 22, 2011

tgh berpikir2..

smlm tanye husband,

me: hubby, hmm.. klu u nk baby lg satu nk trus ade baby ke pasni?
bb: i don't knw...
me: trus hangen bile dgr ayat camtu.. " u don't knw u don't knw... kang melekat trussss.. kna safety 1st tau..
bb: hanye mampu tersenyummm..

xlaa..tnye2 je.. sbbnye.. klu ikot nafsu serakah ni mmg nak aje la kn..ngengehngehhh..
tapi..klu bole nk kukuh kan sikit ekonomi makcik ni dulu.. gap 2thn kee.. 3thn keee..
bole ke agk2? ..
tapi xtahu kn rezki kitee.. hurmmm..
plan mcm nk amek injection kat spital tu after bsalin nnt..
doc yg suggest kn...

TAPI TAPI TAPI...

tp klu hubby kate OK @ ON utk ade baby trusss.. i ok jee..
thehehehee.. jnji hubby yg bsuare n pastikan u xbyk komplen time i preggy..
sbb i buruk lantak n gemok time pegnant.. a.k.a perabihkan duit u..

=D
kuikuikuiii...

ok laaa.. mudah2an rezki bertambah2 AMIN!~

aissshhhhhhh..

rindu plak ngn rambot saye... 
hurmmm..... 
n badan saye yg dulu....
tekad!

my pretty...





Assalamualaikum wbt...
my cuz's daughter.....
cuzzie safely deliver pretty baby girl...
47cm
2.92kg..
Normal..
Nur Amber Alyssa Bt Al Fairosizamnor..
WelcomeWelcome!
 i heart u laling!

p/s: tggu ur cousin plak ok baby!

Thursday, July 21, 2011

tenang`

hari ni br saye tenang..
tahu condition saye pg td..
no opening ( Alhamdulillah..)
no contraction.. (Alhamdulillah..)
so esok boleh mule kn ari sy dgn xcercise,
jln2,
n
apa2 yg ptt sehingga tibe masenyeee....
sambil2 tu bole mengemas apa2 yg patut..

serah diri

hari ni 36weeks n 1day..
saye menyerahkan diri utk diselok sekali lg..
adeyhhhh~~~
mtk2 kali ni doc sampai nk cecah pintu rahim saye!
plsss..let's pray***
klu x bersusah payah kamu nk godek2 yee??
amboiii ingat mainan ke ape?
huahaaaaaaa~~

pushpush...

my cuz da bukak 3cm...
all the best cuz.
u can do it!

Wednesday, July 20, 2011

geliiiii

geli hati...
tibe2 teringt..
bile i sakit..
whn contraction i mean..
hubby akn bt cmne nrse tu bt..
pegang perot n tgk jam..
pastu tiru ayt nurse..isshhhh..
hihiiii..hubby ni klakar laaa..
truihh xrs sakit tau..kehkehkehh..

BFF..

tibe2 terjumpe gmbr ini.. org jauh mai kajang.. tasha n family =D
Geng Kapak Tumpoiiii~~

indah yg comeiiii

xcited!

uolss sy da ade m i l k . . . OO OOoooo..
terxcited sbb tnmpk ianye keluar td...
laju jntung mak ...
huhu...

20072011

copypaste

♥ My Husband has made me laugh, wiped my tears, hugged me tight, saved my life, watched me succeed, seen me fail, cheered me on, kept me going strong, put up with my mood swings, has said everything will be alright when things get tough, keeps me sane. My husband is a promise from Allah that I'll have a friend forever .. Copy and paste this if you have a great husband like I do. ♥

36weeekss

tgh mengalami contractions dr smlm...
makin lama makin sakit..
mlm td je bgn berkali2..
phheuuuwww~
tapi ainul, slagi bole tahan..kamu kna tahan..
unless da pecah air ketuban ke..kuar darah kee.. ok?.
u can do it ainul. u can...

td hubby tanye" nak i g keje ke x..?"
dgn selambeh kate.. u gi keje la k..
nnt klu da xlarat sgt i'll call u laaa..
contraction biase2 je kot ni..
hmm.. padehal agak cuak sbnrnyeee..

........

Tuesday, July 19, 2011

tengah ni

saye tgh sakit ni.. aduiiiyaiiii!..
rase nak marah pon ade ni..
GGgggrRRrrrr

pain

sakit pinggang perot n kat area ari2 yg teramat sgt.. 1 hr ni keje baring n tdo aje.. actually mls nk melayan rs sakit ni.. sbb ainul kn kuat! naseb leee x p opis arini....

aissshh.. arini jd xselesa plk. kuar bilik slh.. ddk bilik slh..bile tgk jam da pkl 5lebih hubby xblk lg pon slh... aduiiii.. arini kompem xlarat nk msk..cian plk hubby.. smlm da shopping groceries n ofcrse la die hope ade bnda nk mkn mlm ni kn? hmm sori hubby... xlarat la honeyyyb..ampun..

i x tau knp since preggy ni deria rs kureng.. ape yg i msk mesti xcukup garammm.. isshhh tension tau bile msk xmenepati citerase.. dugaan sungguh.cian la kat hubby..cian sgt.. klu uols perasan..my hubby pon da makin selimmm... klu dulu i suke bt die bam bam..sexy you tgk husband u ada perot yg bulat..heheheee..i like!

but now.... tgk la hubby da kuruih.. xsexy..kekekkeee...

xpe la hubby, tggu lps pantang ok darl. insyaAllah .. i akan gemok kn kembali u..tu pon klu bole laaa... mtk2 ade ms nk cook for u nk spend time wif u.. wpon ade baby... amin..amin..

oucchhhh..skang tgh ade contraction. sakit nyeee.. xlarat tau.. hurmmm... (sabar ainul sabar)...

smlm..ya ampun, mak bidan urut disitu..sakitnye !! nak bagi susu ade katenye.. xtsumbat nnt..kate mak bidan laa.. nak nanges dibueknyo.sumpah sakit gileee. camni la agaknye keperitan mak ehhh.. naseb xbsalin lg.. klu da bsalin susu xkuar da bengkak n bile urut lg la sakit kot..huwaaaaa..mtk2 ade la susu after deliver nnt.amin...amin.. i nak bg ank i fully bf.. i mmg nekad n tekad.. so kwn2 doa2kn i ok.. i nak my baby sehat mcm i leee..hihiii..

p/s: abahnye nk anak nye chembam2..klu slim mcm die camne?? kekekkeee...keep praying hubby..amin

owwhhh..ramai yg tnye nama my baby.. i letak nm ank biase2 ajee.. xde mcm omputih pon. jnji ada maksud yg baik udah leee... bia nnt kat akhirat die org yg terawal dipanggil.. tul x? lg pon abah (pak mentua) dah pesan..letak nama yg ada maksud.. baik abah! sy yg menurut perintah... nnt da bsalin br i reveal nama baby ok. mudah2an yg baik2 aje laaa..amin.

tggl lg dua ari je .. pas2 kena keje.. n tggu masa nk bsalin.. kdg2 rs nk soh baby ni kuar cepat je.. tp blom bole lg.. klu da 36plusplus or 37 weeks.. ok la kot.tu mmg xsabar dah nk tgk baby mama..nnt da sampai masa.. u dgn semangat nye kluar ok baby mama.. kite same2 struggle tau baby.. 1 2 3 PUSH! pheuwwww.. mom plak yg seram baby..hihiii... mudah2an baby ok.mama ok..mama ade tenage nk bsalin kn u..mudah2an.. mudah2an juge abah ada kat sebelah kiteeee.. help mom n support mom n u baby..an an an... amin baby amin!

aisshhh mn abah ni? eehhh..abah br sampai..yahuuuu..ok la gtg.. bye2.. mom nak dating ngn abah.






berangan..

smua org pon ade angan2 kn?


  1. N/C
  2. Better W, Better L
  3. HP
  4. HSH
ni la antara angan2 n cite2 sy..

keep praying AINUL!
AMIN...

Monday, July 18, 2011

l e g a !

leganyeee..
dpt berurut whole body..
ngn makbidan ku yg telah ku booking aftr bsalin nnt..
tengsss makbidan!
sedaaappppp sgt2

Guitar

hubby sebok melayan perasaan bsama guitar nyeee..

lapaq

saye lapaq la husband!
saye nk mkn nasi lemak kat depan tu..
jom!

lapaqnyaaaa....

again

as i told u bfr!
it's u darl!
=p


jap nak nyanyi jap..
u've got to go..
go go go go go go..(sambil2 bt tgn..)
hihiiii...

s...

facebook sewel

Lullaby Baby Bedtime music - fisher price

update!

hari ini baby dlm perot mama baik.. move ok.. no contraction at all.. love you baby..  cool k dear.. sabaq na.. tggu u cukup Bln ok darling!

Sunday, July 17, 2011

Najwa Mahiaddin "Got to Go"





Got To Go – Najwa

This time I'm gonna live my life
I ain't no stepford wife
No I ain't perfect
Gonna find somebody who's worth it
And no you ain't that person
Coz i caught you constantly flirtin'
With my best friend

So I guess I'll say goodbye
I'll find me another guy

Why (why why why)
You always makin' me
Cry (cry cry cry)
No I can't stand it
No you can't be my man
It don't matter who you are,
Even if you were a star
You've got to go
(Go go go go go go)

Read my lips I'm leavin'
And no no I ain't teasin'
This time it's for real
Gotta find you another girl
Coz this one sure ain't stayin
By the time you finish what you're sayin'
I'll be gone

still..

saye still x l a r a t ! still rase sakit2 blakang.. still rs baby mcm menghenyak2 kn kepale die kat bwh ni.. niluuuu ok! sampai takot nk bjln.klu tgh jln tu sanggup la mengepittt ajee.. takot2 terkeluar ke ape ke kn kn kn.. 1st baby kn.. br th rs itu ini..

buku merah dah sentiasa ada kat dlm handbag..  brg2 da kn ada dlm keta..  kena la kn standby kn..cume yg worried nye.. saye sorang je kat umh ni bole drive.. adeyhhhh.. mcm mn ni?klu hubby p kerja nnt? hmmm..mampu ke drive sndiri nk p spital...

pikir pikir pikir... hmmm..

mcm mn nk xplain ehh... ape yg saye rs.... sy rs kat bwh sy ni mcm nk kuar baby.. n cepat2 saye kemuttt.. bole? haaa.. itu la yg saye rs dr hari tu selain dr contraction yg bt pinggang sy sakit mcm period pain n perot mengerassss.... bkn baby gerak ye kwn2.... xpexpe..myb skang uolss xphm.. nnt once u da pregnant uolss rs laaa... 

org kata nnt time bsalin jgn sesekali angkat bontot. takot2 rabak sampai ke buntut kn? tapi uolsss.. 2 3 hari ni bile sakit kat bawah tu..baby dok push cm nk kuar, bile rs sakit automatic saye tkemut n tahan n sekaligus saye t'angkat buntut ..so how?? adeyhhhhh.. ni la yg paling sakit ni... xpyh ckp laa..klu uolsss period pain uolsss sembelit.. haaaa..lebih kurang rs mcm tu laaa.. sakit kn nok? cobaan sungguh...

hmm.. nnt time nk bsalin nnt mcm mn ehhh??? mtk2 xla rabakkk smpai ke c2..mintak jauh laaa..aminamin..

kdg2 tpikir baby mcm nk kuar awal.. xpon baby lasak mcm mom die..klu abahnyeee..pasti la cool aje kn? hihiii... tp baby mama, u xleh kuar lg la syg.. xckup bln lg baby.. nnt klu u kuar pon u kna tahan spital bby.. u nk ke? xrindu kat mom ke bby?? hmm.. so sabar naaa.. tggu u cukup bln k.. 37weeks doc ckp plg cantik klu u nk kuar sgt..  b cool like abah ok bby.. mom loves you!

berat skang adelah 84.4kg! haaaa..amek kau! huhuuu... time pregnant 35weeksss.. bby br 2.87kg.. yg lebih nye mom die laaa.. upssss terlebih sudahhh..hahhahaaaa...mampuihhh nk menyolidddd kn bdn kembali pas pantang ni? tp bole ke?????? hmm.. xpe sy cube sy cubeee.. ecehhh ckp pn mcm nk xnk jee..kuikuikuiii... 

smlm aunty bg air zamzam n kurma.. air zamzam minum bfr bslin n niat air selusuh... kurma utk bby.. hmm air selusuh.. ramai jgk yg ckp2 psl air selusuh ni. br je dgr.. nnt nk tnye makcik laa..ape sbnrnyeee .... mama pon xtau.. so kna la tnye2 n amik th..

ok la mahu rehattt... bye


mode : menunggu saat2 INDAH!~

Hubby's 29th Birthday






ni je yg mampu utk tahun ni.. 

doakn rezki i utk nxt yr plak ok hubby..





Saturday, July 16, 2011

MC

saye MC 1week!
sekian...

Labour Contractions!

Al kisah..14.07.2011.
g keje dgn semangatnyeee.. sbb niat dtg keje tu nak kasik settle semua keje2 ku..mn tahu terbesalin awal ke..
buat punye buat..tibe2.. rase sakit2 pinggang n area ari2 yang teramat sgt.. ( mcm period pain la)

sangat sakit ok.

tapi makcik tahan je lagi.. mn tahu perasaan je ke.. or da start stress dgn keje yg melambak itu..(mybe)..tapi, bile bjalan tu da rs mcm nilu2 kat area bawah kite tu.. ( klu sy yg pikir myb baby tu dok henyak2 la kn kat bawah itu.. sbb kepale baby da mmg kat bawah dah.) so start la bjln pelahan2..perot apetah lg.. mengerasss.. lg la ssh nk jalan. sakit pinggang smua laaa.

ddk kat opis bt2 cool n relaxx.. makin lame makin sakit plak badan ni.hurmm.. relaxx ainul.. tahan.. eehhhh.. makin sakit pulakkk.. pastu dgn baby yg xgerak2 dr pagi...worried!trus ajak offcemate p clinic kat presint 3.skali ramai gilee.. mak hangen laaa.. balk opis mak merungut je kejenyee... hurmm..hangen satu bdn ni. 

tibe2..contraction ni makin kuat.. nak jln pon xleh.rs kaki ni menggigil..aduiii.. mak dah cuak dah ni. mtk tlg opismate anta..opismate da cuakk dah.. die pulak yg mengelabah.. aduiii.. naseb otw tserempak dgn bos. bos kate die nk anta kan. Alhamdulillah.. pergi bsame tech. yg wife nye baru je bsalin. naseb die xpert psl hsptal ptrjy ni.. kami trus2 g dewan bsalin.pheuwwww..mak dah cuak dah..seram sejuk mak dbuatnyeee.. 

di dewan bsalin! masuk2 je.. doc kasik pasang itu..ape ehh..CTG.. hurmm.. utk tahu ade contraction n jntg baby.. sambil2 tu doc pon potpetpotpet...tnye mcm2..pastu..perkare yg paling klakar n xboleh blah adalah... bile disuruh kangkang macam nk bsalin..didepan 2 org doc lelaki n 2 org nurse pompuan.pastu dgn selambehh aku jawapp.. mcm mn nak kangkang?? mn reti.....perghhh..dgn selambeh doc tu tolak kaki.. haaa..mcm ni puan..aku dgn segera nak kepit balik..kuikuikuiii.. seluas2 itu??? umaakkkaiiiii..malu mak siot! nampak terang2 smua2 itu...dihadapan 2doc lelaki yg tampan!mude lg lahir thn 86! adeyhhh.. doc dgn selambehhh..selok kat bawah itu... aissshhhhh..mcm korek lubang idung je kn..?ni la pengalaman ibu mengandung kwn2..hahahhaaa..klakar sungguh! 

mak yakin mak xkn kena tahan punye.. sbb xde ape kot.skali..

Doc : Puan ainul kna admit ye?
Me : blur.. haaaa?? kenape??
Doc: sbb ade contraction.. tapi jalan xbuke lg..Suami puan mane??
Me: otw blk keje dr kl.
Doc: soh suami puan dtg cni register smua ye puan.kami booking ward utk puan.
Me : pucat lesiiii...AKU NAK BERSALIN DAH KE??

Doc: cocok ubat utk matangkan paru2 baby.. sakit ye puan.. ubat ni mmg sakit...
Me : uihhhhh.. mmg sakit nak mamPOSSSS!!!! issshhhh.. tp bile pikir anak... klu kna bsalin gak biar la ank mom sehat wpon xcukup bln... ( itu dlm otak aku pikir laa..)

aku pucat asalnye dgr doc ni cakap.. klu 35wekksss boleh bsalin. tapi consider premature baby la.. induce or czer..die ckp ngn doc lg sorang tu..adeyhhhh..aku dah cuak.dah la xprepare ape2..mind ke ape ke..aduiii.. sejukk tgn makkk time tu..

masok ward pkl 8pm.. waktu melawat pon da abis.. aduiii.. so ngn hubby pon kejap ajee.. tapi mak pandai.. mak soh  hubby beli nasik..sb mak lapar laa.. hihii.. nnt u hntr nasi.pastu u kluar lmbt tau.. huhu.. sbb nye aku cuak mlm2 sorang2 kat spital tu... tapi nurse kat spital ptrjy ni mmg sangat bagus.. aku nye case ni tiap2 2jam mereka akan check mom n baby's condition.. br aku th rupe2nye hsptl ptjy ini adelah semi gomen..kuikuikuii..ptt bayar reg td mahai.. ingt bp hengget jeee..skali ratus daaa.. huahahahhaaa..naseb hubby dah standby duit spital... Alhamdulillah..sori hubby ingt spital biase.. ampun kn i ehh bb..

mlm yg kena warded itu.. mmg contraction sgt2 kuat.. tp bile mereka dah cucuk ubt.. esoknye contraction kurang.. lamelame.. makin kurang..alhamdulillah.. tapi baby masih xgerak sgt..myb sbb die pon weng weng sama itu ubat..hihiiii..myb...

Smlm bile doc pakar dtg.. tgk condition baby n mom ok.. doc kate klu xserius sgt bole balk laa... tapi klu ade lendir2 darah, pecah air ketuban, ade contraction lg, awak bole dtg hsptl trs la.. saye budget puan n puan kna standby seminggu 2 lagi... sbb da ada contraction.. cume jalan xbuke lg.. 

aku pon hepi sbb dpt balik.. kang ddk lame2..mahaiii plak kang.. xmo la ..cian bb.. duit budget utk bsalin nnt kang makin kurang..

Actually, ade rs mild contraction skang ni.. insyaAllah xde ape2....aminamin.. haaa.. hari ni baru baby gerak kuat.. dah 3 hari baby xgerak sgt.. risau mom baby... Alhamdulillahhh..xmo buat mom risau ok baby... iluv u hunn..

ok la aku dah penat menaip.. ayat pon tukang terbalik..sori ehhh.. dgn keadaan mcm ni.. xlarat nokk!!~~~..


CTG

SAKITTTTT.... ni sakit!

CTG
1st nite


  



contractionssss..sakittt nokk!

2nd day..




besar kan sayeee? hihiiiii



time ini sakitttt sbb ade contraction! smpat pulak hubby amek gmbr..kombang idung i.. huduhh aiiiihhh..

theMeals.. NYUmnyummm..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..

Last but not least!

die pon sebok nk tdoq kat katil.. cian penat die tdo kat sofa bawah ehhhh..



Thursday, July 14, 2011

HB

happy 29th birthday husband!
smlm i xmampu nk online nak update ape2 pasal bday u..
soriii..

skang i nak sambung bt keje sat..
bile2 i free nnt i cita psl bday u ok laling..

love you more husband!

Tuesday, July 12, 2011

bile mom xade keje

video
baby hiccup...

baby hiccup sambil sondol mama..
sampai kdg2 tu mom akan rs mcm nk g toilet..
hihiiii..comeyy la ank mom ni...
suke bt mom nk terkucil..

video kat atas ni baby paling lama hiccup..
sll kejap jee.. 

video
awal2 video je baby buat ombak...
p/s: baby malu ehhhh...

35weekss


berat mom : 84kg!
berat baby : 2.75kg (last week)

doc check mom tadi pon terkezuuttt ngn berat mom baby..
hihiiiii.. pssssstttt.. mom pon tkezuuuttt juge sbnrnye..
huhu...


Monday, July 11, 2011

bile teringin..



williams corner under construction...
now proper place...
peace...
da lm xlyn lasagna..
nyummyy.. bersame2 soda herbs..
hubby, mkn mee raja n peach mango.. nm x ingt sgt..
lps ni nk try menu lain plk laaa..
sodaaappp tau!